Sunday, November 23, 2014

ÄR DETTA 2015 CADILLAC ELDORADO?

                  Presentationen av conceptbilen Ciel väckte naturligtvis
både hopp och funderingar. Skulle verkligen Cadillac återgå till att bygga verkliga lyxvagnar i prestigeklass igen? Redan då höll GM-folket inte för uteslutet, att Ciel skulle kanske gå i produktion.

I vart fall erkände man att Ciel var en god representant för framtidens Cadillac. Men att om den skulle serietillverkas, så var det som en hybrid. En del rynkade också på näsan åt vad som fanns under motorhuven. Det var en liten 3,6 liters 6-cylindrig motor, visserligen med dubbelturbo och 425 hk. Men i en riktig Cadillac skall det vara minst en rejäl V8.
XTC V12

Nästa stora spekulation kom i slutet av 2012 då det visades bilder på en förlängd Cadillac XTS Coupe. Modellbeteckningen skulle då bli XTC och att den skulle bli förlängd berodde på den sannolika motorbestyckningen. Då talades det om en V12-motor, som i basutförande skulle ge 450 hk. Men också om en V-Series Sport med dubbla turbo och 600 hk.

Så sent som i december 2012 var många övertygade att det dessutom skulle komma en ännu större 4dr Sedan. Vad Cadillac egentligen har i bakfickan vet vi inte. Bara att ganska plötsligt presenterades en helt ny CTS.

Dessutom har det i år börjat spekuleras i att Cadillac konstruerar en 2dr Ciel Coupe som baseras på den öppna conceptbilen från 2011.


2015 CADILLAC ELDORADO?
Och så dyker denna bild upp på en nästan produktionsfärdig bil! Ja, säger man. Det måste vara den nya Ciel Coupe. Nej, säger vi! I sådant fall är Cadillac lite väl busiga av sig! Den här bilen liknar i mångt och mycket den skissade CTX, men är längre och bredare. Hela frampartiet är direkt hämtat från conceptbilen Ciel. Till och med gälarna på framskärmarna stämmer med Ciel, liksom fälgarna. Men det är en 2dr coupékaross och vad är det då för ett modellnamn som återfinns på framskärmarna? ELDORADO!

Här kan vi givetvis inte lämna några garantier. Vid frågor är man som vanligt tystlåtna hos Cadillac. Men allt tyder verkligen på att märket kommer med en förhållandevis stor lyxcoupé inom ett år! Och allt talar för att man på just den här modellen går ifrån bokstavskombinationerna och låter nykomlingen bära det glamourösa modellnamnet Eldorado.

Men vad det blir för drivkälla är omöjligt att sia om i dagsläget. En V10 skulle sitta fint och vore det rätta med tanke på den här bilens exklusivitet. Vi lovar att återkomma!



Av  Jan-Eric C. Olfwenstam     
Google.com
youtube.com

0 comments:

Post a Comment